Son zamanlarda birçok insanın düşüncesi içerisinde olduğu cafe açmak veya nasıl cafe açarım konuları sıkça duyulur olmaktadır. Bildiğiniz üzere bizler cafe ve restoran sektörlerine mobilya imalatı ve satışı yapmaktayız, genellikle bize başvuran müşterilerimizin %90’ı yeni cafe açmak isteyen müşterilerimizden ibarettir.

Sıfırdan cafe açmanın maliyeti düşlediğiniz mekânın büyüklüğüyle doğru orantılı olarak arz talebe cevap vereceğiniz adetlere dayanmaktadır. Bazı müşterilerimizin mekânı küçük olabilir yani 10 Sandalye ve 5 Masa olarak satın alım yapabilir. 


Daha lüks ve büyük bir cafe açmanın maliyeti de ona göre büyük olacaktır. Daha büyük koltuklar daha iyi malzemelere sahip chester koltuk gibi tasarımsal ürünler düşünülebilir. Bu konuda dükkân açmak ve işletmek isteyen müşterilerimiz KOSGEB kredilerine de sıcak bakarak daha rahat ödeme imkânı ve hatta hibe kredileri kullanarak hem personel maliyetlerini de düşürebilmektedir. 

Açmak istediğiniz cafe’de öncelikle ne üzerine hizmet vermek istediğinize karar vermenizdir. Örnek vermek gerekirse bir kahve üzerine cafe açmak istiyorsanız sandalye gibi modeller işinizi görecektir, burada önemli olan sizlere tavsiyemiz müşterinizin ne kadar konaklama yapacağını önceden düşünmenizdir kısa süreli oturuma uygun masa sandalye seçimi ile uzun süre hizmet veren işletmelere göre farklı modeller seçmeniz gerekmektedir. Mesela nargile üzerine cafe açmak istiyorsanız sedir koltuk veya berjer koltuk modelleri ile bir kombinasyon yapmanızı öneriyoruz. 

Sizlerde cafe açmak istiyorsanız bizimle iletişime geçerek veya sitemizde bulunan cafe masa sandalye ürünlerini inceleyerek ortalama cafe maliyetinizi belirleyebilirsiniz. 

Şimdiden düşlediğiniz yeni işiniz hayırlı olmasını diliyoruz.